Humus Guru | premium turfvrij substraat

Over de makers van turfvrije substraten

Een korte introductie van het team van Humus Guru

Het begon allemaal in 2021...

Bram Peters en René Notenbomer hebben een innovatief groene gevel systeem ontwikkeld. Voor hun nieuwe onderneming Save Lodge bv zoeken ze een partner die turfvrij substraat kan produceren. Want in de stapelbare bloembakken van de circulaire Save Wall mag uitsluitend duurzame potgrond. Via NetzwerkPlus, onderdeel van een Interreg Programma, komen Bram en René in contact met Bernhard Aumann van het Duitse Energiewert Cloppenburg GmbH. Samen met zijn vader heeft Bernhard een methode ontwikkeld om groene reststromen en digistaat via een unieke fermentatiemethode om te toveren in turfvrij substraat.

Klimamauer Jade Hochschule

Samen met de familie Aumann wordt dit basissubstraat opgewerkt tot een verticaal substraat, dat de perfecte samenstelling heeft voor de groene gevels van Save Lodge. Samen met de Jade Hochschule in Oldenburg realiseren ze de Klimamauer: een groene gevel die volledig van afvalstromen is gemaakt. Een succesvol project dat de basis vormt voor een langdurige samenwerking.

Turfvrij substraat voor en door Nederland

Save Lodge groeit en de vraag naar turfvrij substraat neemt toe. Daarom richten Bram, Bernhard en René samen het Nederlandse Humus Guru bv op. Met als doel om ook in Nederland turfvrij substraat te produceren met de methode van Micro Bio Turbation. En om deze duurzame substraten te verkopen vanuit de productielocaties in Duitsland en in Nederland. Om de methode verder te ontwikkelen en om ook moeilijke groene reststromen hoogwaardig te hergebruiken, gaat een breder consortium medio 2024 zorgdragen voor de doorontwikkeling en opschaling. 

Drie ondernemers met een duurzame missie

Bram, René en Bernhard

Onze unieke gepatenteerde productiemethode:

Micro-Bio-Turbation

Koop nu premium turfvrij substraat uit één van onze Europese productielocaties